Van potloodschets tot eindproduct

 

Schetsen & artist impressions

Visualisaties zijn nodig om een plan te verbeelden. Atelier Johan de Putter maakt verschillende soorten visualisaties in de vorm van schetsen, artist impressions en meer conceptuele visualisaties.

Atelier Johan de Putter gebruikt verschillende soorten visualisaties. Schetsen:  snelle tekeningen die de essenties van een plan weergeven. Artist impressions: uitgewerkte artistiekevisualisaties van een toekomstige situatie. Zo krijgt u een indruk, van hoe een ontwerp er uit gaat zien. Artist impressions zijn handgemaakte schetsen met pen, (aquarel)potlood, markerstiften en dergelijke. Ze worden gemaakt als vogelvlucht, aanzicht of in een doorsnede. Met deze visualisaties probeer ik de essentie te pakken. Hiermee voeg ik eigenlijk vooral emotie toe aan een (technisch) plan.

Deze schetsen verduidelijken een plan, aanpak of idee voor de opdrachtgever (in bijvoorbeeld een tender) of voor de omgeving  (informatie-voorziening). Deze vorm is vaak zowel nuttig voor een verkenning (ruwe schets), voor een planstudie met verschillende varianten, in de uitwerking bij een aanbesteding en voor de omgeving als het plan wordt uitgevoerd.

Hiervoor werk ik zowel met hand geschetste tekeningen als met ontwerppakketten zoals: Adobe, Photoshop, Illustrator en Sketchup.

Johan de Putter | Atelier voor Water & Landschap - Visualisaties